Sådan foregår terapi hos mig

Vi taler sammen om det, der er vigtigt og fylder for dig i dit liv.

Selve de terapeutiske samtaler foregår som et møde mellem os, hvor vi sammen undersøger det, der fylder for dig lige nu og her. Vi ses med jævne mellemrum -i begyndelsen anbefaler jeg ugentligt, men efter et stykke tid kan der gå 2-3 uger imellem.

Den terapiform jeg er uddannet i hedder gestaltterapi og den bygger på en eksistentialistisk tænkning. Det betyder, at vi i terapien har opmærksomhed på de valg du foretager i livet og ikke mindst dit ansvar for det liv du har. Der er ingen rigtige løsninger eller skabelon for hvad vi skal tale om eller hvordan det skal foregå – terapien er et samspil mellem dig og mig og det der fylder hos dig. Terapi handler ‘blot’ om at vi først kan forandres og få det bedre, når vi  begynder at møde og se os selv som dem vi rent faktisk er.

Hvorfor gå i terapi?

Her er nogle mulige grunde til at gå i terapi

  • Du føler det hele er meningsløst og du er modløs og energiforladt
  • Du står overfor nye udfordringer i dit liv – fx. som nyuddannet, nybagt forældre eller du er fornyligt blevet pensioneret.
  • Du har svært ved at sætte grænser i forhold til andre mennesker og mærke egne behov.
  • Du føler dig stresset og presset
  • Du gentager de samme problematiske mønstre i forhold til fx. din partner, dine børn eller forældre.
  • Du har angst og er ensom
  • Du overpræsterer ofte, men er bange for ikke at slå til alligevel
  • Du er i krise pga. fx. tab, sygdom eller skilsmisse.
  • Du er vokset op i en dysfunktionel familie fx med misbrugsproblemer
  • Eller også ønsker du kort og godt “bare” at lære dig selv bedre at kende og udvikle dig!

Er der noget at være bange for?

Både ja og nej!

Det er hårdt arbejde at forandre sig og måske for første gang begynde at acceptere og elske sig selv, som den man er og ikke som den andre, eller man selv, synes man bør være. Men det er også det befriende og vidunderlige ved at gå i terapi – man kræver sig selv og sit eget liv tilbage.

Mange er bange for at ‘bryde sammen’, ‘at afsløre for meget’ eller fx få et angstanfald. I vores samtaler spørger jeg ind til dit liv og måske udfordrer jeg dig nogle gange i de ting du siger eller tænker, men det er DIG, der styrer processen – DU vælger, hvad vi taler om og hvor meget du vil dele med mig. Hvis du alligevel kommer ud i situationer, hvor du oplever ubehag, angst eller stor sorg, er jeg trænet i at hjælpe dig og støtte dig, så du ikke ‘vælter’.

Du kan også læse lidt mere om det at gå i terapi i dette indlæg på min blog: Hvad er terapi?

 ‘There’s a crack in everything – thats how the light gets in!’